Α Κ Ρ Ο Π Ο Λ Η
γράφει η μαθήτρια της Γ΄Τάξης Λούτσκα Όλγα

 

Το Γυμνάσιο μας πραγματοποίησε την τριήμερη εκδρομή του στην Αθήνα από 1έως 3 Φεβρουαρίου με συνοδούς-καθηγητές τους κ.Χατζηθεοδώρου, κ.Παπαδόπουλο, κ.Θεοδωρίδη και κα.Πασσαλίδου, παίρνοντας μεγάλη ευθύνη. Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε θερμά για την κατανόηση και την ανοχή τους.

  Την Κυριακή το πρωί, γύρω στις 9 π.μ  επισκεφθήκαμε την Ακρόπολη και τα υπέροχα μνημεία που υπάρχουν στον ιερό αυτόν χώρο, όπως τον περίφημο και επιβλητικό Παρθενώνα, τις Καρυάτιδες το Ερέχθειο το θέατρο του Ηρώδου του Αττικού κλπ..

  Μας συγκίνησε ο χώρος στον οποίο ο Μανώλης Γλέζος και ο Απόστολος Σάντας ύψωσαν την Ελληνική  σημαία στη θέση της σβάστικας κατά την διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής γεγονός που αποτελεί την πρώτη πράξη Εθνικής Αντίστασης.

  Περπατώντας σ’ αυτούς τους ιερούς χώρους, μας κατέλαβε δέος και συγκίνηση θαυμάζοντας τα περίφημα αυτά κτίσματα που αποδεικνύουν την υψηλή  υπεροχή και σημασία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού καθώς επίσης  και της ιστορίας του. Στους χώρους αυτούς τραβήξαμε πολλές φωτογραφίες και οι συνοδοί-καθηγητές,  μας φωτογράφισαν σε διάφορα σημεία της Ακροπόλεως. Αφού οι ίδιοι, μας ενημέρωσαν για την ιστορία των κτιρίων και αφού  περιηγηθήκαμε στον χώρο αυτόν, έφτασε η ώρα της αναχώρησης. Ξεκινήσαμε  λοιπόν να κατηφορίζουμε από την Ακρόπολη συγκινημένοι που μας δόθηκε η ευκαιρία να θαυμάσουμε αυτά τα μνημεία…..

 Σήμερα, μια βδομάδα μετά τη επίσκεψή μας στην Ακρόπολη εξακολουθούμε να μιλάμε για αυτήν με τα καλύτερα λόγια…. Ελπίζουμε να δώσουμε σε εσάς, τους αναγνώστες μας ένα κίνητρο να επισκεφθείτε αυτόν τον πραγματικά υπέροχο χώρο……!! 

ΛΟΥΤΣΚΑ ΌΛΓΑ

 

Προπύλαια....

συνεχίζουμε...

              

 στον Παρθενώνα

 στον Παρθενώνα

 στον Παρθενώνα

Η σημαία στην Ακρόπολη

Άποψη της Αθήνας από την Ακρόπολη

 

 

 

Πίσω στην Κεντρική